Massages

KLASSIEK

De bedoeling van deze massage is het bereiken van een balans in energie van de gemasseerde.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van de 12 (+2) energiebanen (meridianen). De massage is zachter en fijner dan de sportmassage en er kan ook in de richting van het hart af gemasseerd worden.
Resultaat is afhankelijk van het individu en welke meridianen, in welke richting gemasseerd zijn.

ONTSPANNEND

Ontspannen doe je op twee manieren..

Een goede ontspanningmassage verlicht de spanning in de spieren, die zowel door inspanning, verkeerde houding of beweging als door stress soms licht verkrampt kunnen zijn.

Daarnaast maakt massage stoffen in het lichaamvrij die ook voor een geestelijke ontspanning zorgen.
Goede etherische olie, een rustige omgeving en eventueel muziek helpen daarbij.

STOEL

Een 20 minuten vakantie

Op een speciale massagestoel krijg je een drukpuntmassage op schoudergordel, rug, nek, armen en hoofd. Geen gedoe, want je houdt je kleren gewoon aan. Dit is een preventieve anti-stressmassage die snel aan populariteit wint, zowel bij bedrijven als particulieren. Ook leuk voor een verrassend avondje om te ontspannen. Bij een stoelmassage kunt u kiezen uit 2 soorten behandelingen; een drukpuntmassage of een klassieke/sportmassage. De
eerst genoemde behandeling wordt over de kleding heen gegeven en bestaat uit een korte effectieve acupressuurmassage voor nek, schouders, rug, armen, handen en hoofd.


De klassieke of sportmassage wordt direct op de huid toegepast en staat voor een diepe ontspanning of sportmassage. Deze massagetechniek is vooral gericht op het losmaken van de spieren in het gebied van de nek, schouders en armen. Hierbij wordt een olie gebruikt. Die met de huidgevoeligheid en de aard van de klacht overeenkomt.

Populair onder bedrijven

Het effect van beide stoelmassage is direct waarneembaar. Na een behandeling voelt u zich uitgerust, fit en meer ontspannen. Een stoelmassage is uitermate geschikt voor bedrijven. Het is een korte massage van 15 à 20 minuten, waarbij de klachten worden behandeld. Deze kunnen worden veroorzaakt door herhaaldelijk uitvoeren van de zelfde beweging (RSI), werken op schouderhoogte (bv kapsters) en werken boven je macht.(bv. schoonmakers, gevelreinigers). De massage geeft ook groot effect bij zittend werk als kantoorwerk en in het beroepsvervoer.

SPORT

Vóór de wedstrijd of training

Het voornaamste doel hierbij is het stimuleren van de bloedsomloop. Door een betere doorbloeding van de spieren wordt de warming up verbeterd en wordt de kans op letsels kleiner. Niet alleen de spieren, maar ook de andere lichaamsfuncties worden bevorderd. Het lichaam wordt zo optimaal voorbereid voor de komende inspanning.Massage voor de wedstrijd werkt dynamisch en stimulerend, echter heb je geen ervaring met massage voor een wedstrijd doe dit dan ook niet voor een wedstrijd maar probeer het uit voor een training en ervaar het. De masseur kan u hierbij helpen.

Ná de training

Sporten betekent inspanning; inspanning betekent verbranding. De spiercellen verbruiken zuurstof en voedingsstoffen, met als resultaat afvalstoffen zoals melkzuur (het 'verzuren' bij sportieve inspanning). Door ook na de inspanning te masseren wordt een goede bloedsomloop onderhouden en wordt het lymfesysteem gestimuleerd. Hierdoor worden de afvalstoffen sneller afgevoerd en zuurstof en voeding aangevoerd. De spieren ontspannen zich, de vermoeidheid neemt af én de herstelperiode van de spieren wordt verkort. Hierdoor kan sneller een volgende prestatie geleverd worden.

INTUITIEF

Intuïtieve massage is een massage die op gevoel van de masseur en de energie van de ontvanger wordt gebracht tot een massage waarbij de negatieve energie wordt afgevoerd en positieve energie voor in de plaats komt.
De massage wordt gecombineerd met reiki handelingen waarbij de ontvanger een diepe onstpannen sfeer
verkeerd. Er word gewerkt met olie en indien mogelijk met warme vochtige handdoekjes. Dit is een massage die
voor een ieder anders aanvoelt en ook per keer verschilt met de vorige keer.


Webdesign: Web Made Easy