Massage Ermelo

Ben je gestresst? Of loop je mischien tegen een burnout aan? Of heeft je lichaam gewoon een stuk ontspanning nodig? Boek jouw massage in bij de masseur bij jou thuis uit Ermelo.

Een massage geeft het lichaam weer vitalteit en goede doorbloeding. Door met massage het lichaam positief en intern te activeren komen de afval stoffen vrij die door massage het lichaam weer verlaten. Zo zal massage ervoor zorgen dat je je weer lekkerder in je vel voelt zitten.

De maseur voor massage bij u thuis komt uit Ermelo, en behandelt zowel mensen uit Ermelo als ook de omgeving van Ermelo met zowel klassieke massage,ontspannings- massage, stoel- massage, sport- massage, en intuitieve massage.

De masseur bij u thuis is gevestigt in Ermelo aan de Zwaluwstraat 107.

Gratis-Massage-Ermelo


Wil je gratis kennismaken met de masseur bij jouw thuis? Dat kan! De eerste
behandeling van de masseur bij jou thuis in Ermelo is vrijblijvend en ter kennismaking. Bevalt u onze massage dan stellen we samen een massage plan op zodat je weer vrij kan genieten van je leven.

Vraag nu GRATIS jouw massage in Ermelo aan!

Effecten van massage

De heilzame werking van massage

Massage bezorgt buiten een ontspannen gevoel ook verstrekkende fysiologische effecten. Massage werkt in de eerste plaats gunstig op de zenuwreceptoren in de huid. Gestimuleerd door de ritmische massagebeweging, zenden ze impulsen naar het centrale zenuwstelsel vanwaar er dan ontspanningsimpulsen naar de spieren worden teruggestuurd. Een bepaalde massagebeweging, effleurage of schudden, heeft een kalmerend effect op de zenuwuiteinden.

Massage is ook goed voor de bloedsomloop. De haarvaten onder de huid gaan verwijden bij diverse strijkbewegingen zodat de doorbloeding toeneemt. Daar men in een aantal gevallen naar het hart toe masseert, wordt de toevoer van zuurstofarm bloed uit de spieren naar het hart en de longen versneld en neemt het eerder zuurstof op. De verhoogde doorbloeding die dank zij de massage optreedt, veroorzaakt bovendien een tijdelijke bloeddrukverlaging. Het kan eveneens leiden tot een verlaging van de hartslag.

Massage bevordert eveneens de lymfewerking. Lymfe is de kleurloze vloeistof die eiwitten en andere stoffen uit het bloed naar de spieren, weefsels en botten brengt en afbraakprodukten terugvoert. De verbeterde lymfewerking zorgt dat er geen vochtophopingen optreden.

Het spierstelsel vindt op diverse manieren baat bij massage. Allereerst laat het spieren rekken en ontspannen, maakt ze soepeler en vergroot zo de bewegingsuitslag. Verder helpt massage bij het herstel van geblesseerde spieren, door ze mechanisch van het stofwisselingsafbraakprodukt melkzuur te ontdoen.

Er zijn aanwijzigingen dat massage gunstig kan zijn voor het skelet. Toen men bij een bepaald experiment het gebied rond botfracturen ging masseren, werd daar aanzienlijk meer stikstof, zwavel en fosfor vastgehouden, stoffen noodzakelijk voor de genezing van beschadigde weefsels.

Is de ene massage effectiever dan de andere?

De scheidingslijn tussen Oosterse en Westerse methoden is aan het vervagen. Fysiotherapeuten en masseurs zijn het er inmiddels over eens dat deze technieken elkaar niet uitsluiten, maar elkaar juist aanvullen. Sommige Zweedsemassagetechnieken voor het hele lichaam hebben eveneens effect op een aantal shiatsu drukpunten, zodat diverse fysiotherapeuten beide technieken naast elkaar gebruiken.

De voornaamste massage effecten

In de allereerste plaats brengen de ritmische massagebewegingen ontspanning teweeg die de spieren voorbereidt op diverse ander fysiologische veranderingen. Heel kenmerkend is dat de bloedvaten verwijden zodat de bloeddoorstroming toeneemt. Omdat de meeste bewegingen naar het haart toe plaatvinden versnellen ze transport van zuurstofarm bloed naar het hart, zodat het eerder zuurstof opneemt in de longen en de spieren weer voorziet van energie. Tegelijkertijd zorgt massage voor een snelle ontalstig van melkzuur. Dit is een verbrandigsprodukt dat in de spieren het kenmerkende branderige, vermoeide gevoel veroorzaakt.

WIN een EXTRA Massage in Ermelo, Harderwijk of Putten

Kom jij uit Ermelo, Putten of Harderwijk en houdt jij van een goede klassieke massage, ontspannings- massage, stoel- massage, sport- massage, of intuitieve massage. ? Deel dan deze website voor thuis massage in Ermelo, Putten of Harderwijk met je vrienden op facebook, stuur ons de link naar jouw Facebook Massage Ermelo link en jij ontvnagt van ons een EXTRA gratis masage behandeling naar keuze!


Webdesign: Web Made Easy